KOMPAS-3D’de çizgi stilleri nasıl oluşturulur?

Kompas-3D’de çizgi stilleri nasıl oluşturulur?

Kompas ‘ta çizgi stilleri oluşturma ve çalışma hızınızı artırma. Bu makalemizde Çizgi Stilleri ile ilgili kullanım şekillerini göreceğiz.

Pusula ile çalışan tasarımcılar genellikle belirli bir çizgi stili kümesinin eksikliği sorunuyla karşı karşıya kalırlar. Bu nedenle, bu makalede sadece bu sıkıntı ile başa çıkmak değil, aynı zamanda nasıl kişisel stilleri yapmak için size öğretmek yardımcı olacaktır.

Her şeyden önce, biz programda yeni bir belge oluşturacaktır. Ardından, ayarlardaki servis aracılığıyla Grafik Belgesi adlı bir sekme bulun ve Satırlar bölümünü seçin.

Yöneticinin çalışmasını başlatmak için liste değişikliği anahtarını kullanalım. Bu da doğrusal nesneler için yeni bir stil kümesi oluşturmamıza yardımcı olacak.

Çalışma ekranında eğrinin bir sonraki stilini oluşturmak için bir pencere başlatacak.

Kalın siyah bir çizgi oluşturma örneği üzerine yaptığı çalışmalara bir göz atalım:

1. Listede yeni bir numaranız olacak.

2. Satıra bir isim verelim.

3. Değişiklik yapmak için temel olarak var olan stillerden birini seçin.

4. Katı veya aralıklı bir çizgi şeklinde nesnenin türünü belirleyelim ve kaleme istenilen renk ve kalınlığı atayalım.

5. Çizgi renkli olun.

6. Sonucu görelim.

7.Eğer başarılı olursa, yapılan manipülasyonları doğruluyoruz.

Oluşturduğunuz satır türü artık listenin en sonunda görünür.

Özel stil simgesinin standart kümeden dıştan farklı olduğu unutulmamalıdır. Bu, tasarımcının orijinal ve gömülü stilleri görsel olarak algıladığından emin olmak için özel olarak yapılır. Bir kez daha, tamam tuşuna basıyoruz.

Önümüzde çalışma alanı Seçenekleri başlatacak – Grafik Belge – Çizgiler – Stilleri. Alt tabakada yeni bir satır stilinin sizi beklediği bir satır filtresi seçin. Burada, belirlenen yerdeki kutuyu işaretleyerek genel listedeki konumunu değiştirebiliriz. Şimdi satır stilleri açılır listesinde görünür olacaktır.

Yapılan eylemleri doğruluyoruz. Şu andan itibaren, kullanıcı isterlerse herhangi bir belgeye kendi stilini uygulayabilir. Ancak, sistemde bir belge açarsanız. İlgili değişiklikler yapılmadan önce oluşturulan yeni stil, düzenleme için kullanılamaz.

Çalışmanın sonucu aşağıdaki resimde görülebilir:

İşte bu kadar. Kendi çizgi stilinizi oluşturmanın o kadar da zor olmadığı ortaya çıktı. Bunun yalnızca yeni belgelerde uygulanabileceğini unutmamak önemlidir. Deneyin ve başarılı olacağınızı görün J

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir